Kun je een rups leren vliegen?

Dit is de titel van een boek dat gaat over het verschil tussen veranderen en transformatie, geschreven door Jan Bommerez en Kees van Zijtveld. Een boek dat helemaal past bij deze tijd waarin zoveel mensen op zoek zijn naar zingeving. Het boek heeft ons diep geraakt. Waarom? Omdat het woorden geeft aan wat we voelen en ervaren. Het inspireert ons om het hoogst mogelijke potentieel in onszelf en anderen te ontdekken.
De essentie van transformatie gaat over bevrijden van het potentieel dat in ieder mens al aanwezig is, zoals de rups het potentieel van de vlinder in zich draagt. Transformatie werkt vanuit een ander paradigma dan veranderen. Het is een andere manier van kijken, zijn en doen.
Een aantal principes van transformatie die in het boek worden genoemd:

  • Loslaten van oordelen en kijken met frisse blik
  • Geloof in het potentieel van ieder mens, iedere medewerker
  • Beschikken over een hoge mate van emotionele intelligentie
  • Leven vanuit innerlijke eenvoud om externe complexiteit aan te kunnen
  • Zijn wie je bent en je eigen principes zijn

Het boek geeft prachtige voorbeelden van transformationele leiders die door het creƫren van een liefdevolle omgeving enorme (ook zakelijke) successen en winsten hebben behaald. Waar wachten we nog op? Bij WIJS&moed zijn we al volop in transformatie. Wij geloven in wijze organisaties die mooie resultaten behalen, die groeien en bloeien!
Kortom: gun jezelf de inspiratie van dit boek!