Workshop: ‘IK?!’

 

 

Een hele dag aandacht gericht op IK voor vrouwen

Wie ben jij als vrouw? Vrouwen vervullen vaak meerdere rollen en taken en doen dit ook nog allemaal tegelijk. Niet vreemd dat uit onderzoek is gebleken dat dit vaak veel druk en stress oplevert, en zelfs kan uitmonden in depressies, fobieën en burn-out.
Dit betekent dat je goed voor jezelf moet zorgen om een solide balans in je leven te hebben. Wat betekent dit voor jou? Wat wil je misschien wel anders? En hoe doe je dit?
Heel vaak sta je daar niet bij stil en ga je op de automatische piloot verder met wat je altijd al deed. En dan krijg je ook wat je altijd al kreeg.

 

Wat leer je tijdens deze workshop

Tijdens deze dag krijg je inzicht in jouw rollen en taken en wordt je door oefeningen en korte toelichtingen bewust van jouw gedrag, gedachten en gevoelens. Ook ervaar je wat rust en ontspanning met je doet door (yoga-)oefeningen.

De workshop is een samenwerking tussen verschillende bedrijven en wordt gegeven door:
Anne van der Vaart, yogadocent Yn Balans Yoga, annevdvaart@hotmail.nl, 06-13232632.,
Bettina Benecke, coach en counselor, Go4advice, info@go4advice.nl, 06-24514692.
Sieta Tolsma, coach en counselor, WIJS&moed, sieta@wijsenmoed.nl, 06-57335269.

 

Voor wie is deze workshop interessant

De workshop IK?! is voor alle vrouwen die in hun leven geconfronteerd worden met druk en stress en er aan toe zijn om daar verandering in te brengen. Ook voor vrouwen die eens een hele dag voor zichzelf willen zorgen en met vernieuwde energie naar huis willen gaan, is deze workshop een juiste investering.

 

Datum, locatie en investering

De workshop IK?! is op zaterdag 3 februari 2018 van 10.30 uur tot 16.00 uur in
De Skoalle, Torenlaan 2 te Eastermar.
De investering is € 50,-, inclusief hapje, drankje en lunch. Je kunt je opgeven via het contactformulier of door contact op te nemen met Anne, Bettina of Sieta.
Aanbevolen wordt om gemakkelijk zittende kleding aan te doen.

 

 

 

Workshop: ‘Wat win je door verlies?’

 

Praktische kennismaking met de betekenis van verlies

 

 

In je leven moet je regelmatig afscheid nemen van mensen, dingen en zaken die je dierbaar zijn. Dit gaat vaak met angst en verdriet gepaard. Bij het ontstaan van verbindingen, weet je dat er ook een moment van afscheid nemen tegenover staat. Hoe doe je dit op een goede manier?

 

Wat is dan de betekenis van verlies?

Vaak leven we in een illusie van onkwetsbaarheid. Maar verlies is onderdeel van het leven. Na een ervaring met verlies in je leven wordt het nooit meer hetzelfde. Je wereld is ingrijpend veranderd, hoewel dit niet noodzakelijk slechter hoeft te zijn. Maar het wordt niet meer precies hetzelfde als voorheen. In die andere situatie moet je je weg weer vinden en vooral jezelf weer terugvinden.

Liefde en rouw horen bij elkaar. Dus hoef je niet over je verlies ‘heen’ te komen, want over liefde kom je tenslotte ook niet heen. Wel geef je zelf betekenis aan het verlies. Jij bepaalt of  je wordt gedreven door wat jou is overkomen,  of je weer de leiding neemt over jouw leven.

 

Wat leer je tijdens deze kennismaking workshop?

Tijdens deze workshop nemen we je mee in de wereld van de betekenis van verlies. We laten je kennismaken met de gevolgen van verbindingen aangaan en afscheid nemen, waarbij jij de betekenis van jouw verlies kiest. Daarnaast laten we je met verschillende oefeningen inzichten krijgen in de mogelijkheden om met verlies om te gaan.

 

Voor wie ie deze workshop interessant?

De workshop ‘Wat win je door verlies?’ is voor iedereen die, op welke wijze dan ook, in het leven met verlies van mensen, dingen of zaken wordt geconfronteerd. Iedereen die inzichten wil krijgen in zijn/haar gedrag- en denkpatronen bij verlies. Maar ook mensen die nieuwsgierig zijn naar het verwerken van verlies, kunnen in deze workshop op een praktische wijze kennismaken met hun persoonlijke betekenis van verlies.

 

 

 

Inloopdag

Elke laatste donderdag van de maand is er een inloopdag, 10.00 – 17.00 uur, in ‘De Skoalle’

 

Wij zijn trots op wat we doen en blij met de plek waar we dit kunnen doen. Voel je welkom om eens vrijblijvend binnen te lopen voor een praatje, een kop koffie/thee of gewoon even te kijken.
Voor iedereen die eens wil kennismaken met ons, nieuwsgierig is, een vraag heeft of gewoon eens wil komen kijken.

Weet je welkom!

 

 

Workshop: ‘Mind in balans!’

 

Praktische kennismaking met mindfulness

 

“Het is een kunst om af en toe even uit de stroom van gedachten en impulsen te stappen. Deze stroom kan als een waterval door onze geest stromen, overspoelt vaak ons leven. Hij maakt dat we dingen doen die we eigenlijk helemaal niet willen. We kunnen ook af en toe uit deze stroom stappen, aan de oever ervan gaan zitten. Luisteren en van hem leren”

(Jon Kabat-Zinn)

 

Wat is het geheim van mindfulness?

In de eerste plaats is een mindful leven gericht op het bewust meer in het moment te kunnen zijn. In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of de toekomst. We worden continu afgeleid door onze gedachten. Dat kost ons onbewust veel tijd en energie. Door oefening kunnen we onze geest trainen om meer bewust en met aandacht in het moment te leven.

 

Wat leer je tijdens deze kennismaking workshop?

Tijdens de 2,5 uur durende workshop nemen we je mee in de wereld van ontspanning, rust en zelfontdekking. We laten je kennismaken met verschillende oefeningen om eenvoudig en effectief weer in balans te komen en aandachtig te leven. Daarnaast helpen we je stil te staan en weer in contact te komen met jouw ‘mind’.

 

Voor wie ie deze workshop interessant?

Mindfulness is voor iedereen die beter wil leren omgaan met de hectiek van deze tijd en voor iedereen die meer rust en zingeving zoekt in het leven. Maar ook mensen met gezondheidsklachten (van uiteenlopende aard) hebben baat bij mindfulness. Mensen die benieuwd zijn of mindfulness iets voor hen is, kunnen in deze workshop op een praktische wijze kennismaken met mindfulness.

 

 

Workshop: ‘Alles is met elkaar verbonden!’

 

Praktische kennismaking met systemisch werken

 

“Eén keer is toeval, twee keer valt op, drie keer is een patroon.”

In je leven gebeuren regelmatig dingen toevallig, maar zijn er ook vele zaken die zich volgens een vast patroon herhalen. Dit komt doordat je in sociale eenheden leeft, zoals een familie, vriendengroepen, organisaties, teams. Deze zogenaamde systemen hebben (onbewust) gemeenschappelijke kenmerken en wetmatigheden, waardoor jij op een bepaalde wijze gaat reageren.

 

Wat is dan het geheim van systemisch werken?

We leven allemaal in menselijke systemen, zoals ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de school en opleidingen die we volgen, onze vriendenkring, etc. De bewuste en onbewuste regels in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Het wordt steeds duidelijker dat veel organisatorische en persoonlijke problemen een oorzaak hebben vanuit deze systemen. Systemisch werken is dan ook gericht op jou met jouw hele omgeving.

Veel van jouw (onbewuste) overtuigingen en gedrag vinden hun oorsprong in de systemen waarin je bent opgegroeid. Je hebt versterkende en begrenzende automatismen en gewoonten uit loyaliteit vaak meegenomen naar jouw huidig leven. Deze patronen beperken je binnen nieuwe systemen, zoals je werk of je relatie. Met opstellingen kun je deze onbewuste zaken zichtbaar maken.

 

Wat leer je tijdens deze kennismaking workshop?

Tijdens de 2,5 uur durende workshop nemen we je mee in de wereld van systemisch werken en opstellingen. We laten je kennismaken met de ‘magie’ van opstellingen, waarbij het energetisch krachtenveld zijn werk doet. Daarnaast laten we je met verschillende oefeningen inzichten krijgen in de mogelijkheden van systemisch werken.

 

Voor wie ie deze workshop interessant?

Systemisch werken is voor iedereen die inzichten wil krijgen in zijn/haar gedrag- en denkpatronen in het leven. Maar ook mensen die nieuwsgierig zijn naar het werken met opstellingen en/of benieuwd zijn wat systemisch werken voor hen kan betekenen, kunnen in deze workshop op een praktische wijze kennismaken met systemisch werken en opstellingen.